تحقيقات صورت گرفته بر روي چاي مشخص شده است كه اين نوشيدني هم خاصيت تحريك كنندگي دارد و هم آرامبخشي. چاي تا دو دقيقه بعد از دم كشيدن، اثر محرك دارد، اما پس از اين مدت به تدريج از خاصيت تحريككنندگي آن كاسته شده و به خاصيت آرامبخشي آن افزوده مي شود. در ضمن پس از گذشت 5 دقيقه از دم كشيدن، چاي كاملا به يك آرام بخش تبديل ميشود.
مصرف چای داغ سرطان زاست ؛ این در حالی است كه در بسیاری از استانهای كشور فرهنگ مصرف چای داغ جا افتاده است.بر این اساس فرهنگسازی در جهت پرهیز از مصرف چاغ داغ ضروری است.